Over ons

Dr. Falk Pharma Benelux B.V. 12,5 jaar!

Dr. Falk Pharma Benelux B.V. is al 12,5 jaar uw partner in gastro-enterologie en hepatologie. Sinds 2010 werken wij in de Benelux samen met artsen en wetenschappers om de patiëntenzorg te vernieuwen en te verbeteren. We luisteren naar de behoeften en antwoorden met behandelingen die het verschil maken voor de gezondheid en het welzijn van de patiënt.

Onze focus ligt op de behandeling van gastro-intestinale aandoeningen, zoals inflammatoire darmaandoeningen, eosinofiele oesofagitis, en lever- en galaandoeningen zoals primaire biliaire cholangitis.

Dankzij onze focus kunnen wij de juiste samenwerkingen aangaan. Zo werken wij nauw samen met de Crohn & Colitis vereniging en verschillende academische centra om u, nu én in de toekomst de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

 Dr. Falk Pharma Benelux B.V. is gevestigd in het LIFE kantorenpand te Utrecht

LIFE kantorenpand

Nu en in de toekomst

De toekomst wordt vandaag gecreëerd. Daarom heeft Dr. Falk Pharma een duidelijke visie:

Together more knowledge, more innovation, more life.

Hier is ons denken en handelen op gebaseerd.

 

Focus, patiëntgericht

Al meer dan 60 jaar ontwikkelt Dr. Falk Pharma producten, therapieën en het veld van gastro-enterologie en hepatologie als geheel. De focus: Miljoenen mensen met inflammatoire darmaandoeningen, spijsverterings- en stofwisselingsproblemen. Om verlichting, welzijn, meer bewegingsvrijheid en vertrouwen in alledaagse situaties mogelijk te maken. Met de best mogelijke therapieën.

De rol van pionier behouden

Dr. Falk Pharma focust in het bijzonder op de vereisten van de therapeutische praktijk, en op nieuwe oplossingen die de gezondheid van de patiënt aanzienlijk bevorderen.

Continuïteit en saamhorigheid

Daar bouwen we als familiebedrijf op voort. De filosofie van oprichter Dr. Herbert Falk van “Vooruitgang door interactie” is een levend onderdeel van de cultuur en waarden van het bedrijf.

Waarden die ons drijven

Dynamisch omgaan met problemen, taken en elkaar. Elkaar ruimte geven, zodat nieuwe ideeën vorm krijgen. Elkaar aanmoedigen om nieuwe wegen in te slaan.

Alert zijn. Ervoor zorgen dat onze zintuigen op scherp staan, zodat we open staan voor nieuwe impulsen. Nieuwsgierig zijn naar wat er gebeurt als elementen op een vernieuwende manier samengevoegd worden.

Echt verbonden zijn met wat we doen en waar we zijn. Niet louter oppervlakkig, maar intens en oprecht.

Wereld - Freiburg – Utrecht

Tegenwoordig is Dr. Falk Pharma aanwezig in meer dan 65 landen, samen met tien dochtermaatschappijen en partners. Zo staan we dicht bij de mensen die onze behandelingen nodig hebben.

Dr. Falk Pharma heeft wereldwijd ongeveer 1200 personen in dienst. In Freiburg, Duitsland is het hoofdkantoor en de R&D-faciliteiten gevestigd. De farmaceutische producten worden in Europa vervaardigd, voornamelijk in vestigingen in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland.

Ook hier zet het familiebedrijf in op continuïteit: blijven investeren in zijn wereldwijde aanwezigheid en de beschikbaarheid van zijn producten. En het continue bevorderen van wetenschappelijke interactie via de onafhankelijk opererende Falk Foundation.

Nieuwe vestiging hoofdkantoor – een sterke link

De connectie met de omgeving is stevig verankerd in het DNA van Dr. Falk Pharma. Duurzaam. Verantwoord. Vooruitziend. Zo creëert Dr. Falk Pharma GmbH in Freiburg niet alleen nieuwe banen, maar ook een nieuwe gemeenschappelijke werkplek. Met heel wat ruimte om volop kennis te verwerven en innovatie te stimuleren door ontmoetingen en uitwisselingen. Het is daarbij van wezenlijk belang om de essentiële waarden van het bedrijf te weerspiegelen in het nieuwe gebouw. Dr. Falk Pharma GmbH kijkt ernaar uit om u daar te verwelkomen vanaf 2025!

Innovation drives everything

Vooruitgang bevorderen in de klinische praktijk. Klinisch onderzoek doen.

Het realiseren van onderzoekssamenwerking met externe partners. Investeren in multicenterstudies. Nieuwe inzichten en kennis bundelen. Een forum zijn voor experts en de spreekbuis van ons vakgebied. Altijd gedreven door innovatie. Vroeger, nu en in de toekomst.

Onderzoek en ontwikkeling

Dr. Falk Pharma kan bogen op vele jaren ervaring op het gebied van farmaceutische, preklinische en klinische ontwikkeling. Onze teams voeren de ontwikkelingsprojecten uit in nauwe samenwerking met andere researchspecialisten.

Op het gebied van galeniek heeft Dr. Falk Pharma een uitstekende expertise ontwikkeld met betrekking tot topisch - d.w.z. lokaal - effectieve geneesmiddelen voor het darmkanaal en de slokdarm. Dit heeft geleid en zal leiden tot een hele reeks patenten en klinische goedkeuringen.

Multicenteronderzoeken spelen een cruciale rol in de goedkeuring van nieuwe geneesmiddelen.        

De teams van Dr. Falk Pharma zijn uiterst bedreven in het organiseren van grote multicenteronderzoeken en hebben in de loop van vele jaren een internationaal netwerk van klinische onderzoekers uitgebouwd. Daardoor kunnen zelfs uitgebreide studies snel en succesvol worden uitgevoerd.

Investering in drie dimensies

Het doel is om het scala aan therapeutische opties bij spijsverteringsziekten en metabolische aandoeningen verder uit te breiden.

Verdere ontwikkeling van bestaande geneesmiddelen:

Domeinen waarin het bedrijf een leider is en succesvol is

Bijvoorbeeld nieuwe samenstellingen voor bestaande producten.

Lancering van nieuwe geneesmiddelen:

Momenteel is Dr. Falk Pharma de enige aanbieder van een product voor de klinische aandoening eosinofiele oesofagitis (EoE), een chronische inflammatoire, immuun gemedieerde ziekte van de slokdarm die slikproblemen veroorzaakt.

Ontwikkeling van nieuwe indicatiegebieden:

Dr. Falk Pharma investeert fors in onderzoek naar nieuwe actieve ingrediënten voor klinische indicaties die veel doeltreffendere behandelingen nodig hebben, zoals Primaire Scleroserende Cholangitis (PSC), niet-alcoholische steatohepatitis (NASH), coeliakie en gastroparese.

Partnerschappen – sterker samen

We streven er voortdurend naar om ideeën en de huidige medische behandelingen te transformeren en verbeteren. Dr. Falk Pharma werkt samen met betrouwbare partners om veelbelovende innovatieve behandelingsconcepten te ontwikkelen en te implementeren. Die kunnen voortkomen uit alle mogelijke farmacologische concepten – van kleine moleculen tot biologicals. Die projecten omvatten tal van ontwikkelingsfasen, die hun oorsprong kunnen hebben in academisch onderzoek, in klinisch gebruik, in startups of zelfs gevestigde bedrijven.

We kijken ernaar uit om nieuwe contacten te leggen en nieuwe partnerschappen aan te gaan – zowel nationaal als internationaal – met andere specialisten in de ontwikkeling van geneesmiddelen voor spijsverteringsziekten en metabolische aandoeningen. Neem gerust direct contact op met:

partnering@drfalkpharma.de

Huidige onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten

Bij onze huidige projecten ligt de focus op de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen voor IBD, andere darmaandoeningen en lever-, gal- en slokdarmaandoeningen, en op de verdere ontwikkeling van goedgekeurde geneesmiddelen – bijvoorbeeld door verbeterde samenstellingen. We onderzoeken ook nieuwe therapeutische indicaties voor goedgekeurde geneesmiddelen.

Onze aandacht gaat momenteel vooral naar onderzoeksprojecten voor:

IBD
 • Colitis ulcerosa: PR600 (mAb)
 • Colitis ulcerosa: ST-0529 (cyclosporine)
 • Colitis ulcerosa: Budesonide in een verlengde afgifte formulering
 • Colitis ulcerosa: Budesonide in een nieuwe rectale formulering
 • Ziekte van Crohn: PR600 (mAb)

Voor meer informatie over de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, bezoek de ziektebeelden pagina

Andere gastro-intestinale aandoeningen
 • Coeliakie: ZED1227
Cholestatische leverziekten
 • Primaire Scleroserende Cholangitis : Nor-ursodeoxycholzuur
 • Primaire Biliaire Cholangitis: Rhudex

Voor meer informatie over Primaire Biliaire Cholangitis, klik hier

Metabolische aandoeningen
 • Niet-alcoholische steatohepatitis: Nor-ursodeoxycholzuur
Slokdarmaandoeningen
 • Pediatrische eosinofiele oesofagitis (jonger dan 18 jaar): Budesonide suspensie
 • Oesofageale strictuur preventie: Orodispergeerbare budesonide tabletten

Voor meer informatie over eosinofiele oesofagitis, klik hier

 

Een overzicht van ons volledige onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma is te vinden op EudraCT of in het schema hieronder.

Schema

 

Waarom we bestaan

! Het begint altijd met een idee

Het idee van Dr. Herbert Falk is ‘vooruitgang door interactie’ op het gebied van gastro-enterologie en hepatologie. Dat heeft zowel betrekking op de ontwikkeling van farmaceutische producten als op het vakgebied in het algemeen. Om dat idee te realiseren willen we experts die zich maximaal inzetten voor dit domein – samenbrengen.

Er was eens … vroeger en nu

Dr. Falk Pharma is uitgegroeid tot een toonaangevende specialist in de ontwikkeling van geneesmiddelen voor spijsverteringsziekten en metabolische aandoeningen. Waarom en hoe? Met plezier schetsen we onze geschiedenis. Herbert Falk, een apothekerszoon, werd in 1924 geboren in Mülheim, nabij het Duitse Freiburg. Hij had twee toekomstvisies.

Door de ogen van de apotheker

Herbert Falk merkte de behoeften op van de mensen die elke dag langskwamen in de apotheek van zijn vader. Zijn eerste van vele medicinale preparaten waren druppels voor cardiovasculaire aandoeningen die hij ter plaatse vervaardigde en verkocht in diverse apotheken in de buurt van Freiburg.

Door de ogen van de arts

Dr. Falk was enorm geboeid door de reacties in het menselijke organisme en zeer gedreven om geneesmiddelen en nieuwe behandelingen met betere resultaten te ontwikkelen en toe te passen. Hij richtte zich daarbij voornamelijk op de hepatologie en gastro-enterologie.

Als ondernemer

Herbert Falk was vooral geïnteresseerd in het resultaat, en minder in de weg daarheen. Hij was een trendsetter die intuïtief te werk ging. Hij vertrouwde de zoektocht naar oplossingen toe aan zijn toegewijde medewerkers en het globale netwerk van toonaangevende wetenschappers uit de wereld van het onderzoek en de klinische praktijk.

Een meester in combinatieanalyse

Vanuit verschillende drijfveren een nieuw, kernachtig idee vormen dat het waard was om na te streven. Met zijn ideeën gaf Herbert Falk de algemene richting aan, zonder de bestemming te specificeren, en inspireerde hij de medewerkers van het bedrijf om betrokken te zijn, hun best te doen en een bijdrage te leveren om producten te creëren die de gastro-enterologie en hepatologie vooruithelpen.

De wereld rond in 60 jaar

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1960 heeft Dr. Falk Pharma een intense band opgebouwd met de wereldwijde community op het vlak van gastro-enterologie: wetenschappers, onderzoekers, artsen en opinieleiders. Wereldwijd. Met een ijzersterke verbinding. En constant in ontwikkeling.

Wisselwerking tussen wetenschap en praktijk

Het tot stand brengen, versnellen en uitbouwen van die wisselwerking om de best mogelijke behandelingsopties te ontwikkelen, loopt als een rode draad door het werk van Dr. Herbert Falk.
Ten grondslag hieraan ligt de organisatie van de internationale Falk Symposia in oktober 1967, toen voor het eerst 800 artsen en wetenschappers uit 18 landen samenkwamen in Freiburg. Zo werd de basis gelegd voor nu meer dan 200 symposia op alle continenten. De bijeenkomsten waren en zijn nog steeds een essentiële bron van inspiratie en innovatie voor wetenschap, onderzoek en praktijk.

Wat Herbert Falk startte ...

... werd later in dezelfde geest voortgezet en levend gehouden door zijn echtgenote Ursula Falk. Ze versterkte de aanwezigheid van Dr. Falk – in het bijzonder door de oprichting van meer dochterondernemingen – en bouwde zo een krachtige brug naar de toekomst.

Op die manier ontstond binnen het bedrijf een unieke cultuur van innovatie, gestoeld op het besef dat kennis alles aanstuurt en tot innovatie leidt.